18 August 2008

Montarea emitatoarelor si primele coordonate

In data de 17 iulie 2008 s-au montat din nou radioemitatori cu GPS pe doi pui de Pelecanus crispus proveniti din colonia de pe Insula Ceaplace.


La actiune au participat (in ordine alfabetica): Sebastian Bugariu, Kiss J. Botond, Kósa Ferenc, Szabó D. Zoltán, Székely Robert si Benone Maftei.



Ieri seara am primit primele mesaje cu coordonate: puii se afla pe insula Ceaplace.




Ciclul de functionare a emitoarelor am setat in felul urmator: zilnic colecteaza 3 coordonate GPS, pe care le transmit in fiecare cincea zi timp de 12 ore spre satelitii sistemului Argos.

Urmatoarele coordonate le asteptam in data de 25/26 iulie. Asa cum bine stiti in anul 2006 s-a putut urmari miscarea si iernarea puiului de pelican cret botezat Dalma , speram ca de aceasta data transmitatoarele vor rezista/functiona mai mult (data trecuta firma producatoare - North Star - a recunoscut faptul ca in emitatoarele trimise pt. noi s-a incarcat un soft cu bug ce a dus la incetarea colectarii datelor GPS: transmitatoarele noastre au fost retrimise in 2007 in SUA si au fost upgradate cu noul software).

Puii ar trebui botezati: provizoriu le-am numit Sinoie si Crispi ca sa nu folosesc ID-urile 66343 si 66344.
Asa cum ati putut sa va obisnuiti va vom tine la curent cu migratia
celor doi pui.

No comments:

 
Creative Commons License
The Migration of the Dalmatian Pelican de Kosa Ferenc este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Fără Opere Derivate 3.0 România.