04 September 2008

Primele deplasari - Gura Portitei, Grindul Perisorul

Azi au sosit 4 coordonate GPS (din datele 31 VIII si 1-2 IX) de la Crispi .
S-a confirmat ca in data de 31 august 2008 Crispi se gasea la ~2.6 km SV de Gura Portitei. In ziua urmatoare a facut prima deplasare mai lunga in directia NE: in intervalul orar 7:58-16:05 a zburat 22 km si a ajuns pe Grindul Perisorului de linga Lacul Razelm. Probabil ca a innoptat aici, deoarece in 2 septembrie la ora 8:10 se gasea la numai 2 km NE de aceasta locatie.
Azi au venit si 5 locatii de tip Doppler (3 LC=A si 2 LC=B) de la Crispi: toate provin din  4 septembrie. Conform acestora Crispi a facut azi si a doua deplasare mai lunga: dimineata la ora 5:36 se afla undeva in zona lacurilor Isacel si Isacov, la 11:35 linga Bratul Sfintu Gheorghe in zona localitatii Dunavatu de Sus, iar la ora 12:44 se gasea in zona lacului Nuntasi. Cele trei coordonate de tip LC=A luate in consideratie au o precizie de aproximativ 3.9 km (conform studiului facut de Michael Kaatz). Distanta aproximativa parcursa astazi in directia SV este de ~79 km. Confirmarea acestor deplasari va fi facuta dupa primirea datelor GPS pentru aceasta zi.

De la Sinoie au venit patru mesaje: cite un mesaj din 1 IX si 3 IX, respectiv 2 mesaje din 4 septembrie 2008. Nici una din acestea nu a continut informatii referitoare la locatia puiului sau la parametrii interni ai emitatorului!

Locatiile de tip Doppler (LC=A) primite de la Crispi in data de 4 septembrie 2008

No comments:

 
Creative Commons License
The Migration of the Dalmatian Pelican de Kosa Ferenc este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Fără Opere Derivate 3.0 România.