12 September 2008

Crispi e pe Lacul Suhaia

In data de 12 septembrie 2008 au sosit 11 locatii GPS ( cate una din 4, 5 si 10 IX, cite doua din 6 si 11 IX si 4 locatii din 8 IX) de la Crispi. Asadar au venit si locatiile GPS mult asteptate pentru ziua de 8 septembrie! In perspectiva acestora e clar ca sistemul Argos a furnizat timp de 5 zile (pina ieri seara!) o locatie gresita pentru aceasta zi si puiul de pelican nu a fost in Croatia!

Sa vedem ce s-a intimplat cu Crispi in perioada 4-11 septembrie 2008. In 4 septembrie la ora 08:30 a.m. se gasea pe Insula Ceaplace. In 5 septembrie, ora 08:47 a.m. a fost pe Lacul Zmeica la o distanta de 14.2 km de precedenta locatie. In 6 septembrie il gasim la o distanta de 288 km SV fata de L. Zmeica, la ~7 km SE de Zimnicea. Intre 6-8 septembrie a mai parcurs 23 km si a ajuns la ~8 km SV de Suhaia aproape de zona revarsare a Calmatuiului in Dunare. In perioada 8-10 septembrie s-a aflat in zona Calmatuiului si a Lacului Suhaia.

Ultimele locatii GPS a lui Crispi (8-11 septembrie 2008) - harta de baza folosita este R.O.A.D. 2006 cu customizarea facuta de mine

De la Sinoie nu a sosit nici un mesaj.

Noutati tehnice: incepind de ieri pentru harta Google Maps se genereaza automat si rutele parcurse plus ultimele locatii a celor doi pui (insa mai sunt anumite probleme de rezolvat: Google Maps-ul se pare ca are un refresh rate mai scazut decit in aprilie si transforma iconitele alese pentru pui in altele, asa ca sa nu va mirati daca ambele iconite se vor transforma in albastru sau una in verde etc....). In sidebar am inclus si un counter care arata zilele ramase pina la urmatoarea transmisie Argos.

No comments:

 
Creative Commons License
The Migration of the Dalmatian Pelican de Kosa Ferenc este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-Fără Opere Derivate 3.0 România.